公益福彩app

  1. BENZ

    MYLORD VICTORIA Meer informatie

    1899

De kwaliteit van de automobielen van Karl Benz is zonder meer aan deze auto af te lezen: de ruim 110 jaar oude auto verkeert nog in een prachtige staat. De tweecilinder ‘Mylord’ wordt in zijn tijd gezien als een zeer luxe model met zijn lederen kap, lederen spatborden en ‘dos-à-dos’-stoelindeling (met de rugleuningen tegen elkaar). 

Het verhaal gaat dat Karl Benz in 1893 zijn eerste vierwielige automodel ‘Victoria’ noemt om zijn overwinning (victorie) over een probleem met de stuurinrichting te vieren。 Zijn oplossing was om het systeem te voorzien van twee draaipunten, iets waar hij meteen patent op aanvraagt。 Toch is het waarschijnlijker dat de auto genoemd is naar de Victoria, een aanduiding voor een bepaald type koets。 niettemin is het de eerste keer dat een auto een echte modelnaam krijgt。

In 1897 introduceert Benz een tweecilinder motor, de zogenaamde ‘Kontra-motor’, met tegenover elkaar liggende cilinders. De motor is krachtiger en loopt soepeler. Dit type motor wordt later bekend als de ‘boxermotor’. Ook deze Mylord is met een dergelijke motor uitgerust. Karl Benz, die niet van veranderingen houdt, weigert het ontwerp van zijn auto’s aan te passen aan de moderne tijd, ondanks dat de verkoopaantallen teruglopen. Hij blijft een Victoria rijden, zelfs lange tijd nadat het model volledig verouderd is.

公益福彩app 澳门开元网站 bbin体育 泛亚竞猜 大富翁水果机