公益福彩app

  1. WORTH

    DOG CART Meer informatie

    1899

Vermoedelijk zijn er maar vijftien auto’s van het merk Worth gemaakt en dit is één van de twee die er voorzover bekend nog bestaan. Technisch mag de auto vooruitstrevend genoemd worden. Zo is de auto voorzien van een gepatenteerd stalen chassis, cardanaandrijving en een veer om schokken van het stuur tegen te gaan – een vroege stuurdemper. Uniek is dat de kleppen worden bediend door de zuiger via een excentrische as.

公益福彩appGoed zichtbaar is het onderscheid tussen chassis en carrosserie。 Auto’s worden in die tijd meestal als chassis met motor geleverd, waarna er door een koetswerkbouwer (in het Frans ‘carrossier’) een carrosserie op wordt gezet。

Gezien de data van de patenten dateert deze Worth waarschijnlijk uit 1899. De auto verkeert in originele staat; hij is sinds het einde van de jaren veertig opgeslagen geweest in een schuur in Arkansas en in 1981 aangekocht door een automuseum in het Australische York. Sinds 2009 is de Worth in het bezit van het Louwman Museum.

Deze Worth, gemaakt in Chicago, is een voorloper van de ‘highwheelers’, auto’s met hoge wielen waarmee het prairielandschap in het westen van Amerika doorkruist kan worden. De fabriek, de Chicago Motor Vehicle Company, wordt opgericht door een driemanschap onder leiding van William Worth, die zijn naam aan de auto geeft om zo een zekere onsterfelijkheid te bereiken.

大发体育 大富翁水果机 幸运快3 大富翁水果机 皇冠体育网